Bounty
Bulletproof julegløgg
Cocosa boller
Det er mange grunner til å inkludere kokosolje i julebaksten. Ved å erstatte andre fettkilder i julebaksten helt eller delvis med Cocosa-olje, kan du løfte smaken et ekstra hakk. Et hint av kokos passer i alt fra kjeks til sjokoladedesserter og kaker. Cocosa er bestselgeren innen kokosolje i Norge, og er en økologisk kaldpresset olje av ypperste kvalitet. Cocosa inneholder ikke melk eller gluten, og har ingen konserveringsmidler eller tilsetningsstoffer.
Kokossukker har også fått mye oppmerksomhet de siste årene, og stadig flere bruker sukker fremstilt av kokosblomstens søte nektar som søtning. Kokossukker har en søt karamellaktig smak som egner seg godt julens bakst, kaker og desserter. Cocosa Sukker er et økologisk og uraffinert alternativ til vanlig sukker, har gode bakeegenskaper og kan erstatte sukker en til en i alle oppskrifter.
Til baking og desserter, som topping på frukt eller som søtning i kaffe – vi får vann i munnen bare av tanken på kokossirup. Har du latt deg friste av kokossirup du også?
Grunnen til at denne har blitt så populær på kort tid, er blant annet fordi den rike og fyldige sødmen fra mørk kokosblomstsirup er perfekt i både varm og kald drikke. Cocosa kokossirup er økologisk kokosblomstsirup laget av kokosnøttblomstens søte nektar. Den er rett og slett den flytende varianten av det allerede kjente kokossukkeret fra Cocosa, som også egner seg veldig godt i julebaksten. Sirupen løser seg lett opp i væske, og er derfor godt egnet som søtningsmiddel. Prøv kokossirupen i dine julefavoritter!
Er du en av dem som ønsker å redusere gluten i kosten er kokosmel et ypperlig alternativ. Cocosa økologisk kokosmel kan erstatte opp til 25 % av hvetemel og andre glutenholdige melsorter i en oppskrift uten å påvirke bakeegenskapene. Har du en oppskrift med andre glutenfrie melsorter kan Cocosa Mel erstatte 100 %.
Kokosmel har en mild søtsmak, og er et naturlig tilskudd i julens søte bakst. Kokosmel er også velegnet som fortyknings- og bindemiddel i sauser. For deg som ønsker å eksperimentere med sunnere varianter av julens søtsaker er det en fordel at Cocosa Mel også er rikt på kostfiber og kilde til protein.